Grekland

Nu är ju det här en blogg som tipsar om hotell i Göteborg, så det här inlägget sticker ut lite från den mallen. Det finns dock en Göteborgsanknytning. För det finns en hel del mysiga grekiska öar som man kan resa till från Göteborg. Charterbolagen har till och med direktflyg till riktigt trevliga grekiska öar.

En favorit hos många är den vackra och gröna ön Samos. Hit åker man direkt med bland annat Apollo. En annan storfavorit är även Zakynthos med sin berömda Ship Wreck Bay. Även hit åker man direkt från Göteborg.

Sen finns det förstås en rad öar som till exempel Thassos som man inte kan flyga till, men man flyger åtminstone direkt till fastlandet för att sedan ta en kort färjetur till själva ön.

Grekland ligger ju nästan alltid i topp hos oss Svenskar över listan på länder som vi väljer att åka till på semestern. Inte så konstigt, när landet har så många vackra öar med härliga stränder och vänliga invånare. Sen har vi förstås maten, som kanske inte kommer upp i italiensk standard, men som ändå är så otroligt god och vällagad.

Att hitta bra hotell i Grekland är förstås också en konst, men det ämnet lämnar vi åt en annan blogg. :-)

Inga kommentarer: